19 EYLÜL MÜHENDİS, MİMAR VE ŞEHİR PLANCILARI DAYANIŞMA GÜNÜNDE, TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ (TMMOB) TRABZON İL KOORDİNASYON KURULUNDAN BASIN AÇIKLAMASI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Trabzon Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

20 Eylül 2013 - 18 Ağustos 2017

TMMOB BİR KEZ DAHA SÖZÜNÜ ÖRGÜTLÜ GÜCÜ İLE SÖYLÜYOR
Bugün 19 Eylül.
Bugün "TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü"
19 Eylül; mühendis, mimar ve şehir plancılarının birlikteliği açısından çok önemli bir gündür.  
Bugün, yüreğinde insan sevgisi olan mühendis, mimar ve şehir plancılarının ekonomik ve demokratik taleplerle gerçekleştirdiği bir günlük iş bırakma eyleminin 34. yıldönümüdür.
19 Eylül; işsizliğe, yoksulluğa, karşı duran kendi sorunlarını halkın sorunlarından ayrı görmeyen mühendis, mimar ve şehir plancılarının özgürlük, eşitlik, demokrasi, bağımsızlık, barış ve adalet mücadelesinin adıdır.
Ülkemiz çok kritik bir süreçten geçmektedir. Bu süreçte TMMOB, halktan ve ülke menfatlerinden yana tavrını koyacaktır.
19 Eylül dayanışma günümüzde bir kez daha söylüyoruz:
"TMMOB, Örgütüne, Mesleğine, Halkına, Ülkesine Sahip Çıkıyor!"
TMMOB, özellikle son yıllarda etkisizleştirilmek, yetkisizleştirilmek ve güçsüz bırakılmak ile karşı karşıyadır. Bu durum toplum tarafından da çok iyi bilinmektedir. Arka arkaya çıkarılan kanun hükmünde kararnameler ve  son düzenlemeler ile de torba kanunda TMMOB ye karşı duruş zirveye ulaşmıştır.
Gücünü mühendis mimar ve şehir plancılarından alan TMMOB, halk ve ülke yararına yapılan her türlü düzenlemenin yanında yer almıştır. Son günlerde sıkça yaşadığımız, Kentsel dönüşüm uygulamalarının, doğru yapılanların yanında, kentlerin ve kamunun zararına yönelik işlemlerin de karşısında olmuş ve olacaktır. Yakın zamanda sayın başbakanın kıyılarımıza yönelik işgallerin durdurulmasına yönelik vurgusu, TMMOB için yeni değildir. Mevcut mevzuatın değiştirilmesi, özel ve kamu kurumlarının kıyı işgallerinin önlenmesi ve kıyı alanlarının rant bölgesi olarak görülmemesi, yabancılara yapılan arazi satışlarında bu alanların özellikli bölge olarak düşünülmesini savunan da yine TMMOB olmuştur.
Parklarımız, yaşamın önemli unsurları olan kıyılarımız, tarım arazilerimiz, ormanlarımız, derelerimizin kullanımında kamu yararı ve üstün kamu yararı dengesi gözetilmeldir. "Kamu-toplum yararı anlayışı" idari yapıdan uygulama alanlarına kadar tüm süreçlerde gerekli önem verilmemektedir. Yasalar ve yönetmelikler ile piyasacılığın önündeki tüm engeller, pürüzler ortadan kaldırılmaktadır. Mühendislik, mimarlık ve şehir plancılığı mesleği de bu anlayışa uygun olarak yeniden dizayn edilmektedir.
TMMOB, meslek alanlarımızda yaşanan tahribata, meslektaşlarımızın sorunlarına ve ülkemizin temel meselelerine karşı sözünü söylemeye devam edecektir. TMMOB, barış ve kardeşlik içerisinde bir arada yaşamaya engel olan yaklaşımlara karşı ülkede ve bölgede barışı savunmaya devam edecektir.
TMMOB, meslek disiplinlerimizi ve etkisiz – yetkisiz bir hale getirilmeye çalışılan örgütümüzü savunmaya devam edecektir. Çünkü TMMOB`nin ve bağlı disiplinlerinin tasfiye edilmesi demek, kentlerimiz ve doğal varlıklarımızın savunmasız kalması, sivil insiyatifin bir unsurunun daha sessiz kalması demektir.
TMMOB, mücadele geleneğine, mesleğine, örgütüne, halkına ve ülkesine duyduğu sorumluluk gereği mücadelesini güçlendirerek sürdürecektir.
19 Eylül TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü, kentlerimizi, doğamızı, yaşam alanlarımızı yok edenlere, mesleğimize, örgütümüze ve halkımıza saldıranlara karşı duranların günüdür.
Selam olsun mesleğine, kentine, ülkesine ve TMMOB`a sahip çıkan meslektaşlarımıza…

TMMOB TRABZON İL KOORDİNASYON KURULU